Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Galić u nastupnu posjetu primio nerezidentnog vojnog atašea Kraljevine Španije za BiH

29.11.2023

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić je 29. novembra 2023. godine u nastupnu posjetu primio nerezidentnog vojnog atašea Kraljevine Španije za BiH sa sjedištem u Atini, Grčka, mornaričkog kapetana Federica Antonia Garcíu Castra.

Uz iskazivanje dobrodošlice, zamjenik Galić se u ime MO BiH zahvalio vladi prijateljske Španije na ukupnom doprinosu na implementaciji i očuvanju mira u Bosni i Hercegovini, nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnoj vojnoj saradnji između dvije zemlje, i zajednički je zaključeno da postoji i potreban okvir i stvarna potreba, kao i prostor za proširenje i unapređenje iste u narednom periodu.

Bilateralna vojna saradnja između dvije zemlje je do sada ostvarivana na polju zajedničkih vježbi, obuke i stručno-specijalističkih radionica koje su bile od izuzetnog značaja za Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su na kraju iskazali spremnost za intenziviranje saradnje i daljnjem razvoju prijateljskih i partnerskih odnosa dvaju ministarstava odbrane i oružanih snaga, na obostranu korist i zadovoljstvo.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba