Vijesti

Uspješan početak saradnje između MO BiH i FPN-a u Sarajevu: Prva grupa studenata počela praksu

15.2.2024

Pomoćnik ministra odbrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović i šef Odsjeka za upravljanje civilnim personalom Zenaid Šabić ugostili su u četvrtak 15. februara 2024. godine dekana Fakulteta političkih nauka u Sarajevu prof. dr. Seada Turčalo, prodekana za nastavu FPN-a prof. dr. Elvisa Fejzića i studente sa dodiplomskog studija smjer Sigurnosne i mirovne studije.
Nakon što je ministar odbrane BiH Zukan Helez prošle godine održao predavanja na FPN-u, sa rukovodstvom ove institucije dogovorio je saradnju koja podrazumijeva praksu studenata u sektorima MO BiH.

Studenti sa FPN-a imat će praksu u četiri grupe, a svaku će činiti po sedam studenata. Prva grupa kreće sa današnjim datumom 15. februar 2024.godine. Odabir studenata će vršiti rukovodstvo fakulteta.

Pomoćnik Muratović je poželio dobrodošlicu prvoj grupi studenata, rekavši da je sretan što je brzo došlo do realizacije saradnje.

„Kad su u pitanju naša očekivanja, želimo da dobijemo ambasadore koji će sutra, gdje god da budu, razumijeti ovu instituciju i lijepo govoriti o njoj. Mi smo jedan od najvećih poslodavaca, i zadovoljstvo nam je da studenti imaju priliku praksu obavljati u MO BiH“, kazao je Muratović.

Dekan Turčalo zahvalio se MO BiH na ideji i ekspeditivnosti.

„Drago mi je da je u kratkom vremenskom periodu došlo do realizacije saradnje. Danas se nalazimo u instituciji gdje vlada visoka politika, zapravo, najviša politika. Ovo je najbolji način da naučite o upravljanju, iskoristite ovu praksu da što više usvojite znanja”, kazao je Turčalo.

Gospodin Šabić studente je upoznao u kojim sektorima će imati priliku da steknu iskustvo rada.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba