Vijesti

Ministar Helez posjetio industrijsku zonu u Travniku

16.2.2024

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez je prilikom obilaska industrijske zone u Travniku, 16. februara 2024. godine, posjetio pogone preduzeća „Borac“ i „Fortitudo“, gdje je razgovarao sa menadžmentom navedenih preduzeća.

Ministra Heleza su primili vršilac dužnosti direktora Borca, gospodin Sead Čolo, i direktor Fortituda, gospodin Asim Hadžimahmutović.

Direktor Borca, Sead Čolo, se zahvalio ministru na posjeti te ga upoznao sa proizvodnjom uniformi za Oružane snage BiH, kao i sa izazovima u vezi sa radno-pravnim statusom radnika Borca. Ministar Helez je obećao da će pružiti potrebnu podršku i pomoć u cilju rješavanja izazova sa kojima se ovo preduzeće susreće.

Prilikom obilaska proizvodnog pogona preduzeća Firtitudo, gospodin Hadžimahmutović je upoznao ministra Heleza o trenutnim aktivnostima preduzećа, o proizvodnim kapacitetima, proizvodnji konfekcije i drugih proizvoda. Riječ je o novom preduzeću koje broji preko 1100 zaposlenih lica i koje svoje proizvode plasira ne samo na domaće, nego i na inostrano tržište.

S obzirom na to da navedeno preduzeće proizvodi vojne uniforme, ministar Helez je izrazio zadovoljstvo napretkom uz očekivanja za tješnju saradnju i povećanje proizvodnih kapaciteta i uspostave buduće saradnje.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

9 FOTO GALERIJA