Vijesti

Održan informativni brifing i okrugli sto za članove Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH

21.2.2024

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez bio je domaćin informativnog brifinga i okruglog stola za članove Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH (MDC) u Domu OS BiH u Sarajevu, 21. februara 2024. godine.

Održavanje informativnog brifinga i okruglog stola imalo je za cilj informiranje vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH o najznačajnijim aktivnostima OS BiH tokom 2023. godine i planiranih aktivnosti u narednom periodu.

Na početku informativnog brifinga i okruglog stola predstavnicima vojno-diplomatskog kora u BiH obratio se ministar Helez.

„Skupovi, kao što je ovaj, su uvijek dobra prilika za sumiranje postignutih rezultata i uspjeha u radu MO i OS Bosne i Hercegovine te informiranje o našim planovima, predstojećim projektima i izazovima, pa i problemima sa kojim se suočavamo. MO i OS BiH ostaju posvećeni ispunjavanju uslova na realiziranju preuzetih međunarodnih obaveza i aktivnosti koje proističu iz članstva u UN-u i naših aspiracija za NATO i EU integracije. Ostajemo posvećeni bilateralnoj odbrambenoj saradnji, saradnji u regionu Zapadnog Balkana kroz regionalne forume SEDM, A5 i B9“, kazao je Helez.

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, održao je informativni brifing i okrugli sto za članove vojno-diplomatskih predstavnika u BiH.

Nakon što je gospodin Šajinović završio brifing, uslijedila je rasprava, a na pitanja vojno-diplomatskih predstavnika odgovarali su ministar Helez, pomoćnici i sekretar MO BiH.

Akterima okruglog stola obratio se i doajen vojno-diplomatskog kora u BiH rumunski vojni ataše brigadir Robertino-Cristian Ciobanu.

„Hvala svima na uključenosti u ovu priču. Za nas je bitna direktna komunikacija. Na ovaj način se gradi povjerenje. Jedan od prioriteta Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH je pružiti podršku MO i OS BiH, i svi smo tome posvećeni“, kazao je Ciobanu.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA