Vijesti

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i ministar odbrane Zukan Helez u posjeti općini Jablanica u povodu Dana općine

22.2.2024

U povodu Dana općine Jablanica, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez posjetio je 22. februara 2024. godine općinu Jablanica, gdje je imao priliku razgovarati sa načelnikom Damirom Šabanovićem i obratiti se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Tim povodom, ministar Helez je čestitao svim građankama i građanima Jablanice Dan općine, te poželio da nastave razvijati svoj grad, oslanjajući se na prirodne, ljudske, turističke i historijske potencijale.

„Činjenica da Jablanica svoj dan obilježava 22. februara, na dan kada je oslobođena u Drugom svjetskom ratu u sklopu četvrte neprijateljske ofanzive, govori da ovaj grad poštuje tekovine narodnooslobodilačke borbe te njeguje političko, institucionalno i kulturološko naslijeđe antifašizma, može se reći, kao i naša domovina Bosna i Hercegovina. Također, na ovaj dan ne smijemo zaboraviti i moramo se sjetiti svih šehida i poginulih boraca koji su dali najvrijednije što su imali, a to su njihovi životi kako bismo mi danas uživali u slobodi i sigurnosti u vlastitoj državi“, poručio je ministar Helez.

Na kraju, ministar Helez je izrazio zadovoljstvo što Jablanica u posljednje vrijeme bilježi ekonomski napredak, rast i razvoj.


Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba