Vijesti

Tradicionalno predramazansko obraćanje Reisul-uleme Islamske zajednice u BiH uposlenicima MO i OS BiH – „Nastavite jačati našu vojsku“

7.3.2024

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović, održao je 7. marta 2024. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu tradicionalno predramazansko predavanje za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Tradicionalnom obraćanju prisustvovali su zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse brigadni general Mirsad Ahmić, najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Na početku obraćanja reis Kavazović je uputio iskrene čestitke na unapređenju novim generalima, drugim oficirima, vojnicima i službenicima u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, te poručio da nastave jačati našu vojsku – sve njene aspekte funkcionalnog i efikasnog djelovanja.

Također, reis Kavazović je iskazao zadovoljstvo da se u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine organiziraju zajednički iftari, na kojima se radost iftarskih sofri dijeli sa kolegama pravoslavcima i katolicima.

Prisutnima se u ime ministra odbrane BiH obratio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse brigadni general Mirsad Ahmić te izrazio zahvalnost reisu Kavazoviću na vrlo važnim porukama. General Ahmić je poručio da su poruke reisul-uleme Kavazovića smjernice pripadnicima i pripadnicama OS BiH, a posebno jer sadrže osnovne principe OS BiH. Na kraju, general Ahmić je naglasio da je praksa organizacije zajedničkih iftara potvrda multietničnosti Bosne i Hercegovine. 

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA