Vijesti

Održan informativni brifing za članove Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH

18.4.2024

Informativni brifing predstavnika Sektora za upravljanje personalom Ministarstva odbrane BiH i predstavnika Uprave J-1 Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za članove Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika (MDC) održan je 18. aprila 2024. godine u Domu OS BiH u Sarajevu.

Održavanje informativnog brifinga imalo je za cilj informiranje vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH o najznačajnijim aktivnostima MO i OS BiH tokom 2023. godine i planiranih aktivnosti u narednom period u oblasti personala.

Pomoćnik ministra za upravljanje personalom Sead Muratović bio je domaćin informativnog brifinga za članove Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH.

Gospodin Muratović prisutne je upoznao sa trenutnim stanjem u upravljanju ljudskim resursima u MO i OS BiH, izazovima, narednim projektima za priod 2024 - 2026. godine, projektima koji su planirani sa partnerskim zemljama vezano za bilateralnu saradnju. Jedna od najvažnijih tema informativnog brifinga bila je kako zadržati ljudstvo u službi OS BiH.

Nakon informativnog upoznavanja i prezentacije o aktivnostima MO i OS BiH, uslijedila je diskusija među akterima sastanka.

Na kraju brifinga prisutni su donijeli određene zaključke i dogovorili se o narednim koracima.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA