Vijesti

General Ahmić pohvalio pripadnike Oružanih snaga BiH za izvanredne rezultate

14.5.2024

Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za resurse, brigadni general Mirsad Ahmić, pohvalio je pripadnike Oružanih snaga BiH koji su učestvovali na međunarodnoj obuci u Češkoj Republici za ostvarene izvanredne rezultate.

Tim povodom general Ahmić je upriličio prijem 13. maja 2024. godine, koji je bio prilika da se istakne izuzetnost rada i postignuća poručnika Nenada Keroševića i potporučnika Avde Handana, koji su učestvovali na međunarodnom kursu za instruktore obuke u periodu od 8. oktobra do 3. novembra 2023. godine u Britanskom centru za vojnu obuku u Češkoj Republici.

General Ahmić je izrazio svoje poštovanje prema njihovim postignućima. Rekao je da to što su bili među prva dva studenta na tako zahtjevnom kursu, predstavlja izuzetan uspjeh. Ova priznanja naglašavaju posvećenost pripadnika Oružanih snaga BiH u unapređenju profesionalnih standarda i kontinuiranom razvoju. Poručnik Kerošević i potporučnik Handan su, kroz svoje uspjehe na međunarodnoj sceni, te reprezentativnim predstavljanjem Oružanih snaga BiH i države Bosne i Hercegovine, postali inspiracija ne samo za svoje kolege u Oružanim snagama, već i za cijelo društvo u cjelini.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba