Vijesti

Ministar odbrane Zukan Helez u posjetu primio odlazećeg i novoimenovanog vojnog muftiju u OS BiH: Pomjerajmo granice naprijed

15.5.2024

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine primio je u posjetu 15. maja 2024. godine odlazećeg vojnog muftiju Hadisa-ef. Pašalića i novoimenovanog vojnog muftiju u Oružanim snagama BiH Nesiba-ef. Hadžića.

Ministar Helez čestitao je novoimenovanom vojnom muftiji, kazavši kako očekuje da će imati dobru saradnju. „Zadovoljstvo mi je da imamo priliku razgovarati. Dobra saradnja je ključna. Nadam se da u narednom periodu nećemo imati problema. Mi kao menadžment stojimo na raspolaganju vjerskim službama u MO i OS BiH“, kazao je Helez.

Efendija Pašalić se zahvalio ministru na prijemu. „Ponosan sam što služim Oružanim snagama BiH. Do sada sam promijenio četiri uniforme, ali to je sudbina naroda koji žive na ovim prostorima. Najveći uspjeh za mene je bio kada su formirane OS BiH na nivou države“, naglasio je Pašalić.

Novoimenovani vojni muftija Hadžić istaknuo je da je kao dugogodišnji vojni imam i kao glavni imam u OS BiH u proteklih deset godina naučio mnogo o poslovima i obavezama u Vojnom muftijstvu.

„Nadam se da ću dužnost obavljati odgovorno i profesionalno. Potrudit ću se da završimo započete aktivnosti, ali i da realiziramo nove. Osjetio sam da Vojno muftijstvo ima punu podršku od menadžmenta MO BiH i hvala vam na tome. Očekujem da ćemo pomjerati granice naprijed“, kazao je Hadžić.

Sagovornici su razgovarali o situaciji u OS BiH, mogućnosti vojne obuke za imame, realizaciji određenih kurseva, te brojnim drugim temama.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA