Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Slaven Galić u nastupnu posjetu primio komandanta NATO Štaba u Sarajevu brigadnog generala Metjua Valasa

21.5.2024

Zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Slaven Galić 21. maja 2024. godine primio je u nastupnu posjetu komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Metjua Valasa (Matthew Valas).

Na početku posjete, zamjenik ministra odbrane Galić je poželio dobrodošlicu brigadnom generalu Valasu, te ga upoznao sa dosadašnjim aktivnostima MO i OS BiH i saradnjom s NATO Štabom Sarajevo, aktivnostima vezanim za Akcioni plan za članstvo, Program reformi, Paket podrške za izgradnju odbrambenih kapaciteta NATO-a (DCBI) i brojnim drugim temama.

Brigadni general Vаlas zahvalio se na dobrodošlici, te je istakao da je Bosna i Hercegovina mjesto gdje je počeo svoju mirovnu karijeru 1999. i 2000. godine, i dodao da mu je naša zemlja zbog toga jako blizu srca. General Valas je većinu vremena nakon toga proveo sa snagama za specijalne operacije, gdje je stekao dosta iskustva.

Sagovornici su na kraju iskazali spremnost za intenziviranje saradnje i daljnjem razvoju prijateljskih i partnerskih odnosa, na obostranu korist i zadovoljstvo.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba