Vijesti

Izgradnja integriteta u odbrani udružila kolege iz regije

6.6.2024

U organizaciji Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, te uz podršku njihove Ambasade u Bosni i Hercegovini realizovana je četverodnevna obuka na temu „Izgradnja integriteta za liderske pozicije u odbrambenom resoru“ u periodu od 3. do 6. juna 2024.godine u Sarajevu.

Teme ove obuke bile su izazovi sa kojima se susreću lideri u svom poslu, upravljanje finansijama, rizik od korupcije u oblasti nabavke i logistike, uloga ljudskih resursa, uloga rodne ravnopravnosti u procesu izgradnje integriteta ličnosti i organizacije, te uloga medija u preveniranju koruptivnih radnji.

Pored predstavnika MO i OS BiH učesnici ove obuke bili su predstavnici odbrambenih institucija Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Republike Albanije.

Završnoj ceremoniji obuke prisustvova je Nj.E ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julian Reilly i vojni ataše ove zemlje u BiH Edward Taylor.

Ambasador Reilly se zahvalio učesnicima obuke na interesu i prisustvu, uz poruku: „Tema Izgradnja integriteta je fundamentalno važna za sve nas i nadam se da ćete naučene lekcije primjenjivati u okviru svojih poslova.“

Cilj ove obuke pored ustvajanja novih znanja, prvenstveno je bio i upoznavanje kolega iz zemalja regije, te međusobna razmjena iskustava.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA