Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Slaven Galić na svečanom otvaranju "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije ASDA 2024" u Zagrebu

13.6.2024

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predvođena zamjenikom ministra odbrane za politiku i planove Slavenom Galićem prisustvovala je svečanom otvaranju "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije ASDA 2024” koja je održana 13. juna 2024. godine u Zagrebu, Republika Hrvatska. Uz zamjenika Galića na izložbi je prisustvovao brigadir Martin Pažin, komandant 1. pješadijskog (gardijskog) puka Oružanih snaga BiH.

Pored delegacije Ministarstva odbrane BiH, svečanosti je prisustvovao veliki broj stranih delegacija i visokih zvaničnika zaduženih za odbrambeni sektor i opremanje vlastitih oružanih snaga. Učestvovanje na ASDA-i 2024. prijavilo je preko stotinu izlagača naoružanja i vojne opreme, kao i brojne strane delegacije visokih vojnih i državnih zvaničnika.

Nakon svečanog otvaranja, delegacija MO i OS BiH je obišlo izložbeni prostor. Predviđeno je da, nakon izložbe ASDA, zamjenik ministra odbrane BiH Slaven Galić sa delegacijom OS BiH održi i bilateralni sastanak sa visokim predstavnicima Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA