Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Goganović sa vojnim atašeom Ruske Federacije u BiH: Ključno opredjeljenje BiH su mir, stabilnost i prosperitet

2.7.2024

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Aleksandar Goganović primio je u radnu posjetu 2. jula 2024. godine vojnog atašea Ruske Federacije u BiH brigadira Ilyu Skrebneva.

Zamjenik ministra odbrane Goganović i brigadir Ilya Skrebnev su razgovarali o aktuelnim sigurnosnim dešavanjima u zemlji i svijetu, te razmatrali mogućnosti unapređenja saradnje u narednom periodu.

Goganović je ovom prilikom naglasio da je saradnja sa partnerima u trenutnim izazovnim vremenima jako bitna te da je Ruska Federacija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. Također je posebno istakao ključno opredjeljenje Bosne i Hercegovine, a to su kako je rekao Goganović, „mir, stabilnost i prosperitet za sve građane Bosne i Hercegovine.“

Sastanku su prisustvovali i šef Kabineta zamjenika ministra odbrane za upravljanje resursima Aleksandar Nikolić i pukovnik Goran Sekulić. 

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA