Vijesti

Oficiri Oružanih snaga BiH završili školovanje na Univerzitetu odbrane u Beogradu

5.7.2024

Svečanost u povodu završetka školovanja polaznika 13. klase Visokih studija sigurnosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane - Univerziteta odbrane u Beogradu, na kojoj je promovirano i pet oficira iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, održana je 5. jula 2024. godine, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Visoke studije sigurnosti i odbrane završili su brigadiri Siniša Anteljević i Zoran Spasenović, dok su Generalštabno usavršavanje završili brigadiri Savo Vidaković i Petar Čestić, te pukovnik Slaviša Bukvić.

Visoke studije sigurnosti i odbrane su najviši nivo usavršavanja u sistemu vojnog školstva Republike Srbije. Program školovanja polaznicima donosi nova znanja i iskustva, ali i mogućnost bolјeg shvatanja i razumijevanja svih izazova na polјu sigurnosti, odbrane, ekonomije, kao i energetski, socijalni i izazovi iz oblasti zdravstva, migracija i stabilnosti u regionu. Cilј je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemima nacionalne sigurnosti i odbrane.

Generalštabno usavršavanje predstavlјa treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilј razvoj liderskih sposobnosti za strateško razmišlјanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih sigurnosnih izazova.

Na poziv Ministarstva odbrane Republike Srbije svečanosti je prisustvovao i vojni ataše pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji brigadir Srđan Čavić.

Info - Vojni ataše pri Ambasadi BiH u R. Srbiji

4 FOTO GALERIJA