Vijesti

Uspješan završetak Komandno-štabnog usavršavanja pripadnika OS BiH u Školi nacionalne odbrane u Beogradu

18.7.2024

Pet pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine promovirano je u protekloj sedmici na svečanosti u povodu završetka školovanja polaznika 70. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane u Beogradu. Svečanost u povodu završetka školovanja održana je u Generalštabu Vojske Srbije u kasarni ,,Banjica 2“ u Beogradu.

Pripadnici iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su završili navedeno usavršavanje su pukovnici Milić Ristić, Mladen Ilišković i Slaviša Matić, te majori Dragan Stupar i Aleksandar Đuranović.

Komandno-štabno usavršavanje predstavlјa drugi nivo karijernog usavršavanja oficira. Traje jednu školsku godinu, od septembra tekuće do jula naredne godine i obuhvata nastavna područja vojno-stručnog, stručno-specijalističkog obrazovanja, kao i fizičkog vaspitanja. Nakon uspješno završenog usavršavanja polaznici su osposoblјeni da komanduju taktičkim jedinicama, rješavaju zadatke u komandama taktičkog i operativnog nivoa.

Na poziv Ministarstva odbrane Republike Srbije, svečanosti je prisustvovao i vojni ataše pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji brigadir Srđan Čavić.

Info - Vojni ataše pri Ambasadi BiH u R. Srbiji 

5 FOTO GALERIJA