Vijesti

Kraljevina Holandija donirala opremu za učenje engleskog jezika u Oružanim snagama BiH

17.1.2019

Odjel stranih jezika Centra za profesionalni razvoj Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je, 17. januara 2019. u kasarni Rajlovac kod Sarajeva, službeno primio donaciju Kraljevine Holandije kojom će se omogućiti podizanje nastavnih standarda na kursu engleskog jezika.

Donacija se sastoji od tri elektronske pametne ploče, instalirane u dvije učionice za strane jezike u Rajlovcu i jednoj u Banjoj Luci. Pored toga, Kraljevina Holandija donirala je i rezervne dijelove za teretna vozila Centra za profesionalni razvoj OS BiH.

Na prigodnoj ceremoniji u Rajlovcu, zahvalnost na doniranju opreme izrazio je zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić. On je istakao važnost učešća Oružanih snaga BiH u međunarodnim misijama te poštivanja visokih standarda u poznavanju stranih jezika.   

„Ova donacija omogućit će nam još jedan iskorak u postizanju standarda NATO-a“, kazao je zamjenik ministra Jusić. „U međunarodnoj politici svaka zemlja računa na pomoć prijatelja. Da bismo s prijateljima znali komunicirati, poznavanje stranih jezika se nameće kao imperativ.“

„Možete biti ponosni na svoj Odjel stranih jezika u Oružanim snagama BiH i drago nam je što vam možemo pomoći u njegovom unapređivanju“, kazao je tim povodom ambasador Kraljevine Holandije u BiH Nj.E. Reinout Vos.

U holandskoj delegaciji bio je i vojni ataše Kraljevine Holandije u BiH pukovnik Erik van Vuren. Ceremoniji u Rajlovcu prisustvovali su i zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH brigadir Tomo Kolenda, kao i načelnik Odjela stranih jezika Centra za profesionalni razvoj pukovnik Kemal Suljević.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA