Vijesti

Obilježena 28. godišnjica formiranja 3. gardijske motorizovane brigade HVO-a

18.1.2022

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, zajedno sa delegacijom OS BiH koju je predvodio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Ivica Jerkić, u utorak 18. januara 2022. godine, u Kiseljaku, obilježila je 28. godišnjicu formiranja 3. gardijske motorizovane brigade HVO-a „Jastrebovi“.

Oni su ovom prilikom položili vijenac i odali počast poginulim braniocima pred spomen pločom heroja Mate Lučića Maturice, po kojem kasarna u Kiseljaku nosi naziv.

U delegaciji OS BiH bili su i zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH brigadni general Tomo Kolenda i komandant 1. pješadijskog (gardijski) puka OS BiH brigadir Martin Pažin.

Uz vojne i civilne osobe, koje su na službi u kasarni u Kiseljaku, pridružili su se i gosti iz cijele Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske: vojni ataše Republike Hrvatske u BiH brigadir Davor Kiralj, predstavnici udruženja proizašlih iz domovinskog rata, civilnih vlasti, kulturnog života i obrazovnih ustanova. Godišnjica je obilježena i misom zadušnicom u crkvi sv. Ilije Proroka u Kiseljaku.

5 FOTO GALERIJA