Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić primio komandanta EUFOR-a generala Antona Wesselyja

22.3.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić primio je 22. marta 2022. godine u radnu posjetu komandanta Snaga Evropske unije (EUFOR) u BiH austrijskog generalmajora Antona Wesselyja.

Tokom sastanka, sagovornici su istakli izvrsnu saradnju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH sa EUFOR-om. Zamjenik Krešić posebno je pohvalio povećanu aktivnost EUFOR-a, u cilju jačanja budnosti i spremnosti međunarodnih snaga na očuvanju sigurnog okruženja za sve stanovnike Bosne i Hercegovine.

„Zaista nas ohrabruje osnaživanje EUFOR-a u BiH“, rekao je Krešić. „To potvrđuje spremnost i opredijeljenost Evrope da zaštiti ovaj prostor od bilo kakvih izazova koji bi se mogli pojaviti u složenim sigurnosnim okolnostima u Evropi.“

Komandant EUFOR-a general Wessely se zahvalio zamjeniku ministra Krešiću na dobrodošlici i razmijenjenim informacijama, te naglasio da će EUFOR nastaviti sa pružanjem podrške Oružanim snagama BiH u procesu obuke jedinica  i izgradnji i jačanju sposobnosti.

Sastanku su prisustvovali i šefica Ureda zamjenika ministra odbrane BiH za politiku i planove Tatjana Lučić i prvi vojni pomoćnik komandanta EUFOR-a brigadir Konstantin Oberleitner.  

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

2 FOTO GALERIJA