Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio novoimenovanog ambasadora Republike Indonezije u BiH

28.3.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je 28. marta 2022. godine u nastupnu posjetu ambasadora Republike Indonezije u BiH Nj.E. Roema Konoa.

Ministar Podžić je ovom prilikom zahvalio indonezijskom ambasadoru na izraženoj spremnosti za bilateralnom vojnom saradnjom Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije. On je pozvao ambasadora Konoa da se zajedno preduzmu koraci ka potpisivanju sporazuma o međusobnoj saradnji na polju odbrane. Ministar Podžić je izrazio žaljenje što su zbog pandemije COVID-19 neke međunarodne aktivnosti usporene, ali i spremnost da se svaki oblik saradnje sa Indonezijom intenzivira.

Novoimenovani ambasador Indonezije je posebno izrazio zanimanje za međusobnu saradnju na polju vojne obuke i vojne industrije. Ministar Podžić je potvrdio da se na tom polju mogu pokrenuti zajednički projekti na obostranu korist obje zemlje, u saradnji sa ostalim institucijama nadležnim za vojnu industriju u BiH.

U razgovoru su učestvovali pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, savjetnik ministra odbrane BiH za medije Muhamed Fazlagić i drugi sekretar Ambasade Republike Indonezije u BiH Alana Cicillia Warandy.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA