Vijesti

Zamjenik ministra Okolić na godišnjoj analizi rada 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH

13.4.2022

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić prisustvovao je redovnoj godišnjoj analizi rada 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, koja je održana 13. aprila 2022. godine u Klubu Vojske Republike Srpske na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjој Luci.

Domaćin ove aktivnosti bila je komanda 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH. Pored zamjenika ministra Okolića, analizi su prisustvovali i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Gojko Knežević, komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić, komandant 6. pješadijske brigade OS BiH brigadir Radovan Jović, zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH brigadir Zoran Dunović, te komandanti pješadijskih bataljona iz sastava puka sa članovima komande puka.

Komandant puka brigadir Milorad Krajšumović upoznao je prisutne sa rezultatima koje je puk ostvario tokom kalendarske 2021. godine, te je naglasio težišne zadatke koji su planirani u 2022. godini.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, te ukazao na smjernice koje trebaju biti okosnica rada puka u narednom periodu.

Opći zaključak analize jeste da je 3. pješadijski (Republika Srpska) puk OS BiH u proteklom periodu ostvario značajne rezultate u radu, te da se u narednom periodu pažnja treba usmjeriti na realizaciju planiranih aktivnosti i projekata koji će doprinijeti realizaciji misije puka i očuvati dostignuti nivo saradnje sa subjektima, kako unutar tako i van sistema odbrane.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA