Vijesti

Obuka iz odnosa s javnošću komandnog kadra OS BiH

26.4.2022

U organizaciji Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Ureda Vlade Velike Britanije, 26. aprila je otpočeo dvodnevni kurs iz oblasti odnosa s javnošću za komandni kadar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

O značaju ove aktivnosti u uvodnom obraćanju obratili su se ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Nj.E. Matthew Field i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

„O važnosti odnosa s javnošću, posebno danas u vrijeme kada je tehnologija toliko uznapredovala i kada su različite informacije svuda dostupne, suvišan je svaki komentar. Stoga, obzirom da su odnosi s javnošću komandna dužnost, od vas očekujem kvalitetniju prezentaciju aktivnosti OS BiH“, istakao je ministar Podžić. Također, ministar se zahvalio Vladi Velike Britanije i ambasadoru Fieldu na pomoći koju nam pružaju na unapređenju ove oblasti. 

Ambasador Field je pohvalio dosadašnje aktivnosti na unapređenju ove oblasti, uz obećanje daljnjeg nastavka podrške s ciljem što kvalitetnijeg prezentiranja OS BiH u javnosti.

General Jerkić je prisutne upoznao sa rezultatom rada tima koji je imao zadatak da predloži najbolja rješenja za razvoj odnosa s javnošću, na čijem čelu je bio. Komandnom kadru OS BiH je naglasio poštivanja novih pravila i procedura u ovoj oblasti.

Pored instruktora iz MO BiH, u radu dvodnevne obuke učestvuju i instruktori iz Ureda Vlade Velike Britanije.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

11 FOTO GALERIJA