Vijesti

Sastanak Tima za provođenje dokumenta „Program reformi BiH“ u MO i OS BiH

27.4.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić predsjedavao je sastankom Tima za provođenje dokumenta „Program reformi Bosne i Hercegovine“, koji je održan u srijedu, 27. aprila 2022. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na sastanku je učestvovao i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović sa svojm zamjenicima, kao i svi voditelji organizacijskih cjelina Ministarstva odbrane BiH te politički savjetnik NATO Štaba Sarajevo Christian Haupt.

Tema sastanka odnosila se na utvrđivanje prijedloga „Programa reformi BiH“ iz nadležnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH za 2022. godinu. Učesnici sastanka razmatrali su aktivnosti koje se ove godine mogu planirati u MO i OS BiH, kao dio reformskog procesa u odbrambenom sektoru.

Učesnici su posebno naglasili da se u odabiru aktivnosti mora voditi računa o realno postavljenim zadacima, koje će omogućiti nastavak reformskog procesa, a posebno pri suočavanju s različitim izazovima i okolnostima privremenog finansiranja.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA