Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Okolić na obilježavanju 17. godišnjice 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH u Istočnom Sarajevu

29.4.2022

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić prisustvovao je obilježavanju 17. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 30. godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu 28. aprila 2022. godine.

U organizaciji grada Istočno Sarajevo i gradske Boračke organizacije, a u saradnji sa komandom 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH, obilježavanje godišnjica je počelo služenjem svete liturgije u manastiru „Sokolica“ na Ravnoj Romaniji, nakon čega je uslijedio pomen i polaganje vijenaca na vojničkom groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu, gdje je odata počast pripadnicima VRS koji su živote dali za podizanje temelja Republike Srpske.

Obilježavanje je nastavljeno kulturno-umjetničkim programom na Trgu „Srbija“ u Istočnom Novom Sarajevu gdje su se prisutnima, između ostalih, obratili i zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i komandant 3. pješadijskog (RS) puka brigadir Milorad Krajšumović. Na kraju programa, poslata je poruka da će se kultura sjećanja na Vojsku Republike Srpske i njene pripadnike nastaviti njegovati i u godinama koje dolaze.

Obilježavanju godišnjice u Istočnom Sarajevu prisustvovali su i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić.

Ovo je drugo po redu obilježavanje u sklopu planiranih događaja obilježavanja 12. maja, Dana 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i Dana Vojske Republike Srpske. Prije Istočnog Sarajeva, obilježavanje je upriličeno u Trebinju, a u narednim danima planirane su manifestacije u Zvorniku, Bijeljini, Doboju, Derventi, Gradišci, Prijedoru kao i centralna svečanost u Banjoj Luci.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA