Vijesti

Zamjenik ministra odbrane Okolić na obilježavanju 17. godišnjice 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH u Doboju

4.5.2022

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić prisustvovao je obilježavanju 17. godišnjice 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 30. godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske, u Doboju 3. maja 2022. godine.

U organizaciji grada Doboja i gradske Boračke organizacije, a u saradnji sa komandom 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH, obilježavanje godišnjice je počelo pomenom poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Sabornom spomen-hramu rođenja Presvete Bogorodice, nakon čega je uslijedila izložba ratnih zastava, te polaganje vijenaca od strane delegacija na spomen obilježje poginulom pripadniku Vojske Republike Srpske Spomenku Gospiću.

Obilježavanje je nastavljeno kulturno-umjetničkim programom, gdje su se prisutnima, između ostalih, obratili i zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i komandant 3. pješadijskog (RS) puka brigadir Milorad Krajšumović.

Ovo je peto po redu obilježavanje u sklopu planiranih događaja obilježavanja 12. maja, Dana 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i Dana Vojske Republike Srpske. Prije Doboja, obilježavanje je upriličeno u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Bijeljini, a u narednim danima planirane su manifestacije u Derventi, Gradišci i Prijedoru, kao i centralna svečanost u Banjoj Luci.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

9 FOTO GALERIJA