Vijesti

Pukovnik Oružanih snaga BiH Nebojša Stajić najbolji strani student na Nacionalnom univerzitetu odbrane SAD-a

9.6.2022

Na lokaciji kasarne Fort McNair Washington DC u Sjedinjenim Američkim Državama, 8. juna 2022. godine, organizirana je svečanost povodom završetka školovanja generacije 2021 - 2022. godine, najprestižnije vojne škole operativno-strateškog nivoa na Nacionalnom univerzitetu odbrane Oružanih snaga SAD-a. Među onima koji su uspješno završili školovanje u ovoj generaciji bio je i pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pukovnik Nebojša Stajić.

Pukovnik Stajić je školovanje završio kao najbolji strani student u svom studijskom programu, a pored diplome škole operativno-strateškog nivoa, pukovnik Stajić je stekao i diplomu magistra nauka iz oblasti Strategije upravljanja resursima.

Diplome pukovniku Stajiću uručili su zamjenik načelnika Združenog štaba OS SAD-a admiral Christopher W. Grady i komandant Nacionalnog univerziteta odbrane generalpukovnik Michael Plehn.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i vojni ataše BiH u SAD-u brigadir Mirko Bošnjak, koji je ovom prilikom čestitao Stajiću uspješan završetak školovanja i poželio mu mnogo sreće i uspjeha u daljnjoj vojnoj karijeri.

Info - Vojni ataše BiH u SAD

3 FOTO GALERIJA