Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić i komandant EUFOR-a posjetili zavod Tehnički remont Bratunac

15.7.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za resursе generalmajor Gojko Knežević su 15. jula 2022. godine, zajedno sa komandantom EUFOR-a generalmajorom Antonom Wesselyjem, posjetili zavod Tehnički remont Bratunac (TRB) u Bratuncu.
Video-prilog: https://www.youtube.com/watch?v=n0rce8Ay9N4

Tokom radne posjete, koja je organizirana u cilju upoznavanja sa proizvodnim kapacitetima TRB-a u Bratuncu, zamjenik ministra odbrane BiH Okolić je istakao da je želja kroz ovakve sastanke u domaćoj i međunarodnoj javnosti promovirati domaće proizvode iz BiH, ne samo iz Bratunca nego i ostalih firmi iz BiH.

Komandant EUFOR-a general Wessely je izrazio zadovoljstvo organiziranom posjetom te istakao da ga je pri prošloj njegovoj posjeti Bratuncu posebno oduševilo vozilo iz proizvodne linije TRN-a te je sada došao sa svojim osobljem upoznati se sa ostalim proizvodima.

Predsjednik upravnog odbora TRB-a Slavenko Ristić iskoristio je priliku te gostima predstavio oklopno višenamjensko vozilo Despot i još neke proizvode. On je izrazio nadu da će se ovakve posjete u budućnosti intenzivirati, s ciljem ostvarivanja uzajamne saradnje.

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

14 FOTO GALERIJA