Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić primio u oproštajnu posjetu brigadira Michaela Tarquinta

20.7.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je 20. jula 2022. godine u oproštajnu posjetu brigadira Michaela Tarquinta, odlazećeg vojnog atašea Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Tokom oproštajne posjete razgovaralo se o realiziranoj dosadašnjoj saradnji Ministarstava odbrane dvije zemlje, kao i planovima za nastavak saradnje u budućnosti.

Zamjenik Okolić se zahvalio brigadiru Tarquintu na njegovom profesionalnom angažmanu i doprinosu za vrijeme mandata u BiH, kao i na saradnji sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH, te za njegov lični doprinos na pomoći koju OS SAD pružaju Ministarstvu odbrane i OS BiH.

Brigadir Tarquinto se srdačno zahvalio zamjeniku Okoliću na uspješnoj saradnji i poželio, njemu lično, kao i MO BiH, uspješan nastavak izvršenja zakonom definirane misije, zadataka i svih aktivnosti na izgradnji i jačanju operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH.

Na kraju prijema, zamjenik Okolić je poželio brigadiru Tarquintu uspjeh u daljnjem profesionalnom radu, karijeri, kao i u privatnom životu.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA