Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Krešić primio predstavnike izraelskih firmi iz sektora vojne industrije

30.8.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić primio je u službenu posjetu 30. augusta 2022. godine predstavnike izraelskih firmi iz oblasti vojne industrije.

Razgovoru je prisustvovao i pomoćnik ministra odbrane BiH za obavještajno-sigurnosne poslove Predrag Đurić, sa ostalim saradnicima. Goste iz Izraela predvodili su viši direktor za korporativni marketing Izraelske zrakoplovne industrije (IAI) Evgeny Sheinin i regionalni direktor za marketing i razvoj firme ELTA Systems Dani Paslev.

Gosti su predstavili svoje proizvode i projekte modernizacije na polju zrakoplovnih, borbenih i elektroničkih sistema, koji djeluju na kopnu, moru, zraku, svemiru i kibernetičkom prostoru te izrazili spremnost za ostvarivanje poslovne i edukativne saradnje sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Zamjenik ministra odbrane BiH Krešić je pozdravio želju izraelskih firmi za uspostavljanjem saradnje te predložio daljnje susrete sa tehničkim personalom MO i OS BiH, koje direktno radi na sredstvima bitnim za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

„Projekti modernizacije OS BiH za nas su vrlo važni i u tome želimo imati širok izbor partnera i ponuđača“, zaključio je Krešić na kraju sastanka.

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA