Vijesti

Posjeta komandantice NATO Štaba Sarajevo Vojnom dijelu Misije BiH pri NATO-u

6.9.2022

Komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadni general Pamela McGaha posjetila je Vojni dio Misije BiH pri NATO-u u Briselu te se tom prilikom srela sa šefom Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u brigadirom Edinom Fakom.

Brigadni general McGaha i brigadir Fako razgovarali su o prilagođenom paketu podrške koji je NATO odobrio za Bosnu i Hercegovinu na prošlom NATO Samitu koji se održao u Madridu, a čijom realizacijom bi se trebalo započeti uskoro. S tim u vezi, brigadni general McGaha i brigadir Fako obavit će nekoliko sastanaka u NATO HQ u Briselu, kako bi se u što kraćem periodu, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom sigurnosti, izradio efikasan plan za realizaciju navedenog paketa podrške.

Pored navedenog, razgovaralo se i o aktuelnostima vezanim za rad Vojnog dijela Misije, saradnji sa NATO saveznicima, kao i budućim planovima za poboljšanje saradnje.

Brigadni general McGaha izrazila je zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama, a sagovornici su se složili da u narednom periodu još više intenziviraju kontakte i zajedničku saradnju.  

Info – Vojni dio Misije pri NATO-u