Vijesti

Nastupno-oproštajna posjeta vojnih atašea Italije u BiH

19.9.2022

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio je 19. septembra 2022. godine u nastupno-oproštajnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Republike Italije brigadira Stefanoa Giribona i dosadašnjeg vojnog atašea brigadira Cirа Fortea.

Ministar Podžić se zahvalio brigadiru Forteu na saradnji i uloženim naporima za proširenje i podizanje bilateralno-odbrambene saradnje Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Italije na viši nivo, te mu poželio uspjeh u nastavku karijere.

Novoimenovanom vojnom atašeu brigadiru Giribonu, ministar Podžić poželio je dobrodošlicu u BiH i uspjeh na dužnosti vojnog diplomate, te izrazio želju da se dosadašnja uspješna saradnja između BiH i Italije nastavi i u narednom periodu.

Brigadir Giribono je zahvalio na prijemu i upućenim riječima dobrodošlice, te izrazio očekivanje da će dosadašnji nivo saradnje biti održan, i da će u svom mandatu nastojati da dođe do proširenja saradnje.

Dosadašnji vojni ataše Italije u BiH brigadir Forte se uz riječi hvale za Bosnu i Hercegovinu, zahvalio ministru Podžiću na odličnoj saradnji tokom njegovog mandata.

Ured za odnose s javnošću MO BiH

Kontakt telefon: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA