Vijesti

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ OS Republike Hrvatske u posjeti OS BiH

20.10.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić su, 20. oktobra 2022. godine u Domu OS BiH u Sarajevu, bili domaćini polaznicima Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Polaznici 25. klase ove visoke vojne škole nalaze se na studijskom putovanju po našoj zemlji, kao gosti Zajedničkog štaba OS BiH, u periodu od 19. do 21. oktobra 2022. godine. Aktivnost dogovorena godišnjim Planom bilateralne saradnje ministarstava odbrane BiH i RH obuhvata posjetu Sarajevu, franjevačkom samostanu u Kreševu, podzemnom objektu D-0 u Konjicu, Mostaru, Ljubuškom i vodopadu Kravica. 

U Domu OS BiH u Sarajevu, delegaciji iz Hrvatske, koju je pratio i vojni ataše Republike Hrvatske u BiH brigadir Davor Kiralj, predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH priredili su informativni brifing o strukturi i aktivnostima Oružanih snaga BiH.

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” najviša je vojna škola u kojoj se visoki oficiri i državni službenici iz Hrvatske i inostranstva školuju i osposobljavaju za učešće u procesu donošenja strateških odluka u području odbrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

10 FOTO GALERIJA