Vijesti

Usaglašavanje plana bilateralne saradnje BiH i SR Njemačke

8.11.2022

Službeni sastanak usaglašavanja Plana bilateralne vojne saradnje Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke za 2023. godinu održan je u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 8. novembra 2022. godine.

Na čelu delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH bio je pomoćnik ministra odbrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović, uz vojnog atašea BiH u SR Njemačkoj brigadira Kasima Podžića, te predstavnike Sektora za međunarodnu saradnju i Zajedničkog štaba OS BiH.

Njemačku delegaciju predvodio je šef Odjeljenja za međunarodnu saradnju njemačkog ministarstva odbrane brigadir Christian Schmidt sa saradnicima, kao i vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Franz-Jozef Nolte.

Na sastanku se razgovaralo o realiziranim aktivnostima iz Plana bilateralne saradnje za ovu godinu, te prijedlozima za narednu 2023. godinu. Razmatrane su mogućnosti saradnje verifikacijskih centara oružanih snaga obje zemlje, učenju njemačkog jezika u OS BiH te pomoći SR Njemačke u školovanju kadrova OS BiH.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

8 FOTO GALERIJA