Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Krešić primio odlazećeg zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo

15.11.2022

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić u oproštajnu je posjetu primio 15. novembra 2022. godine odlazećeg zamjenika komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadira Bariša Akbaša.

Zamjenik ministra Krešić izrazio je zadovoljstvo na ostvarenoj međusobnoj saradnji u protekloj godini, a posebno na pomoći u realizaciji sastanaka sa NATO zvaničnicima iz Brisela, kako na temu realizacije Procesa planiranja i revizije (PARP) tako i na temu usaglašavanja potreba u okviru NATO-ove inicijative Izgradnje odbrambenih kapaciteta (DCB) za BiH.

„Bez obzira na budžetske i političke nedaće koje smo imali ove godine, vi ste nas ohrabrivali da predano radimo na svim planskim aktivnostima te pomogli da bilateralno i multilateralno dobijamo ključnu materijalnu podršku“, rekao je Krešić. „Primjer za to je ocjenjivanje NEL 2, u kojem je, i pored najtežih okolnosti, naša Bataljonska grupa lake pješadije ostvarila natprosječan uspjeh.“

Brigadir Akbaš je konstatirao da je uspjeh Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH postignut prije svega zbog pristupa samih ljudi iz BiH. On je zahvalio zamjeniku ministra Krešiću na zajedničkom radu tokom njegovog mandata u Sarajevu te zaželio sve najbolje u budućnosti za sve u BiH.  

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA