Vijesti

Uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva održana radionica o strateškom komuniciranju OS BiH

9.12.2022

Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, organizirao je radionicu o strateškom komuniciranju, koja se provodila od 5. do 9. decembra 2022. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

U radionici su učestvovali pripadnici Medijskog informativnog centra (MIC) OS BiH te oficiri za odnose s javnošću iz nižih komandi i jedinica OS BiH.

Iskusni predavači Službe za komunikacije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za međunarodne poslove (Government Communications Service International - GCSI) prenosili su svoja iskustva na polju kreiranja promotivnih kampanja, informiranja javnosti na društvenim mrežama, analitike medijskih objava i borbe protiv dezinformacija.

„Uvijek je dobro upoznati se s korisnim praksama komuniciranja s javnošću koje provode kolege iz naših partnerskih zemalja. Zahvaljujemo kolegama iz Vlade Ujedinjenog Kraljevstva što nam i na ovaj način pomažu u podizanju naših sposobnosti“, kazala je tim povodom šefica Ureda za odnose s javnošću MO BiH Uma Sinanović. 


Ured za odnose s javnošću
Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

10 FOTO GALERIJA