Vijesti

Darovi vojnika i pripadnika MO BiH za domove u Sarajevu i Varešu

15.12.2022

U predbožićnoj humanitarnoj akciji pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti ovih su dana darivani dječji domovi u Sarajevu i Varešu.

U ime katolika pripadnika MO i OS BiH darove su u srijedu, 14. decembra, uručili zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić, vrhbosanski nadbiskup metropolita i upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Ivica Jerkić te pukovnik Joško Kraljević iz Zajedničkog štaba OS BiH i Danijel Nikolić iz Kabineta zamjenika ministra odbrane BiH.

Oni su u sarajevskom naselju Bjelave posjetili i darovali „Stadlerov dječji Egipat“, kojeg vode sestre Služavke malog Isusa, a gdje ih je ugostila provincijalna glavarica sestra Ana Marija Kesten. Zatim su u Varešu posjetili Ustanovu za prihvat i odgoj djece „Mala škola“, za koju se brinu školske sestre franjevke. Tu su im dobrodošlicu poželjele redovnice na čelu s predstojnicom sestrom Slavom Jovanović.

U obje su se ustanove predstavnici MO i OS BiH upoznali sa radom i izazovima ovih institucija te uz darove razmijenili lijepe želje za nadolazeće božićne blagdane. Ova humanitarna akcija plod je dobrovoljnog odricanja materijalnih sredstava katolika pripadnika MO i OS BiH, a provodi se već nekoliko godina, čime se pomažu domovi i djeca bez roditeljskog staranja širom BiH.


Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

5 FOTO GALERIJA