Vijesti

Potpisan Plan saradnje između MO i OS BiH i Asocijacije VDP u BiH za 2023. godinu

19.12.2022

Plan saradnje između Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika (VDP) u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu potpisan je 19. decembra 2022. godine.

Plan je u ime MO i OS BiH potpisao Zoran Šajinović, pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju, a u ime Asocijacije VDP u BiH brigadir Robertino Cristian Ciobanu, doajen Asocijacije i vojni ataše Rumunije u BiH.

Pomoćnik ministra Šajinović se zahvalio Asocijaciji VDP u BiH na veoma dobroj saradnji, istakavši da je ova asocijacija važan partner Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, sa svojom dobro organiziranom strukturom u okviru koje se realiziraju brojne aktivnosti na bazi dobre atmosfere i razumijevanja potreba našeg sistema odbrane.

Brigadir Ciobanu se zahvalio na mogućnosti da se Plan još jednom potpiše, te istakao nadu da će realizacija aktivnosti iz plana biti na vrijeme i u istom stopostotnom procentu realizacije kao i prošle godine. Također, naglašena je opredijeljenost Asocijacije ka saradnji sa MO i OS BiH i razmjeni znanja i iskustava i u narednom periodu.

Planom za 2023. godinu predviđena je realizacija zajedničkih aktivnosti koje su podijeljene u četiri oblasti: protokolarne aktivnosti, posjeta jedinicama, prisustvo okruglim stolovima i brifinzima, te društvene i kulturne aktivnosti.


Ured za odnose s javnošću
Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

5 FOTO GALERIJA