Vijesti

Potpisan Sporazum o sufinansiranju izgradnje Odjeljenja muzeja 2. pješadijskog puka OS BiH

26.12.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić potpisali su 26. decembra 2022. godine u Vladi Tuzlanskog kantona Sporazum između Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva odbrane BiH o sufinansiranju izgradnje Odjeljenja muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“.

Ministar odbrane Podžić se zahvalio na uspješnoj saradnji i donaciji Vlade TK, koja nema samo materijalnu vrijednost, već je simbol prijateljstva i podrške pripadnicima Oružanih snaga BiH u izvršavanju svojih misija. Istakao je da je ovo velika vrijednost i obaveza svih nas koji ovu zemlju vole i poštuju, da učimo mlade generacije da vide bogatu historiju naše zemlje, jer će muzej biti velika škola i čas historije mladim generacijama. Također je napomenuto da je izgradnja centralnog muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka planirana u Rajlovcu.

Premijer Vlade TK Halilagić izrazio je svoje zadovoljstvo što će na području Tuzlanskog kantona, tačnije u kasarni i aerodromu „Dubrave“, biti formirano Odjeljenje muzeja puka. Posebno je istakao važnost što će muzej biti mjesto u kojem će biti izložena bogata zbirka eksponata dostupna za sve građane Tuzlanskog kantona i koja će podsjećati na veoma bitan i značajan vremenski period.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA