Vijesti

Sastanak u povodu prezentacijе civilno-vojnog projekta u kasarni Travnik

23.1.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sastao se 23. januara 2023. godine sa načelnikom općine Travnik Kenanom Dautovićem na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku.

Tema sastanka bila je početak implementacije nedavno potpisanog Sporazuma o privremenom ustupanju sportskih terena u kasarni Oružanih snaga BiH civilnom stanovništvu općine Travnik.

„Ovaj sporazum predstavlja idejno rješenje na koji način se može razviti uspješna saradnja na obostrano zadovoljstvo građana i Oružanih snaga  BiH, te smatram da će ovo biti primjer kako bi se civilno-vojna saradnja ostvarila i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine gdje su razmještene kasarne OS BiH“, istakao je ministar Podžić.

Načelnik općine Travnik Dautović se zahvalio na ukazanoj podršci od strane MO i OS BiH stanovnicima općine Travnik, te je najavio finansijska ulaganja u postojeće sportske terene na navedenoj lokaciji u iznosu od oko 200.000,00 KM u ovoj godini, sa planom nastavka kontinuiranog investiranja i u narednim godinama.

Sastanku ispred Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH prisustvovali su sekretar Muhamed Smajić, generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić, te komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Slaven Blavicki.


Ured za odnose s javnošću
Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

2 FOTO GALERIJA