Vijesti

Obuka za kadete vojnih akademija u Republici Turskoj

31.1.2023

U sklopu planskih aktivnosti Sektora za upravljanje personalom i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, 30. i 31. januara 2023. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu realizirana je obuka sa kadetima vojnih akademija u Republici Turskoj.

Teme navedene obuke bile su „Uloga vođa u promoviranju integriteta i reformi dobrog upravljanja“ i „Etički kodeks vojnog osoblja kadeta i kandidata za kadete na obuci u MO i OS BiH“.

U okviru programa obuke predavanje su realizirali pomoćnik ministra odbrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović i generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić.

Pored realizacije navedenih tema, predstavnici Sektora za upravljanje personalom su izvršili informiranje kadeta o važećim zakonskim i podzakonskim propisima u MO BiH te razgovarali sa kadetima o tekućoj problematici.

Tokom programa obuke zaključeno je da je program vojnog školovanja u Republici Turskoj od velikog značaja za MO i OS BiH, dok su realizatori programa obuke iskazali očekivanja i želju da naši kadeti što dostojnije predstavljaju Bosnu i Hercegovinu kroz vlastite rezultate školovanja i poštivanjе etičkih zakonskih i drugih normi.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA