Vijesti

Donirana informatičko-tehnička oprema Oružanim snagama BiH

2.2.2023

Donacija informatičko-tehničke opreme, koju je u ime Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini uručio vršilac dužnosti vojnog atašea UK u BiH pukovnik Tony Calunniato Upravi J2 Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, upriličena je 2. februara 2023. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Ovim povodom prisutnima se obratio zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, koji se zahvalio Ambasadi Velike Britanije i Sjeverne Irske na još jednoj vrlo značajnoj donaciji i konstantnoj podršci OS BiH, koja će unaprijediti kapacitet i sposobnosti OS BiH.

Prisutnima se obratio i pukovnik Tony Calunniato, koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom OS BiH te najavio nove vrijedne donacije.

Primopredaji vrijednih sredstava prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, pomoćnik ministra odbrane BiH za obavještajno-sigurnosne poslove Predrag Đurić, načelnik Uprave J2 brigadir Nedžad Novalija te drugi pripadnici MO i OS BiH.

Ovom donacijom Ambasada Velike Britanije i Sjeverne Irske još jednom je iskazala opredijeljenost jačanja Oružanih snaga BiH, ovog puta razvoju sposobnosti vojno-obavještajnog roda u OS BiH.

Info – ZŠ OS BiH

3 FOTO GALERIJA