Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Goganović boravio u radnoj posjeti 3. pješadijskom (RS) puku OS BiH

3.2.2023

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Aleksandar Goganović boravio je u petak, 3. februara 2023. godine, u prvoj radnoj posjeti komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Cilj posjete je bio da se zamjenik ministra odbrane Goganović upozna sa misijom i aktivnostima puka u očuvanju tradicije Vojske Republike Srpske i funkcioniranju Muzeja VRS.

Zamjenika ministra Goganovića primio je komandant 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH brigadir Sreten Milošević, a posjeti su prisustvovali i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i komandant 6. pješadijske brigade i komandant kasarne „Kozara“ brigadir Radovan Jović.

Nakon uvodnog informativnog brifinga, Goganović je posjetio spomen-sobu VRS te obišao unutrašnju i vanjsku postavku muzeja. Ovom prilikom pružio je podršku 3. pješadijskom (RS) puku po pitanju sanacije, dogradnje i rekonstrukcije postojećeg objekta, a koje bi bilo realizirano po okončanju administrativnih procedura.

Na kraju radne posjete, zamjenik ministra odbrane Goganović izrazio je zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu komandnom kadru i svim pripadicima 3. pješadijskog (RS) puka OS BiH, uz želju za unapređenjem buduće saradnje.

Info – 3. pešadijski (RS) puk 

9 FOTO GALERIJA