Vijesti

U Briselu sastanak primalaca pomoći u izgradnji odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta

3.2.2023

Delegacija Ministarstva odbrane, Ministarstva sigurnosti i Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u učestvovala je na sastanku primalaca pomoći u izgradnji odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta, koji je održan 3. februara 2023. godine u sjedištu NATO-а u Briselu.

Tokom sastanka, finalizirani su projekti pomoći od strane NATO za izgradnju odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta BiH. Predstavnici članica NATO-a, koji su učestvovali na sastanku, pružili su punu podršku paketu pomoći Bosni i Hercegovini kroz NATO-ovu inicijativu „Izgradnja odbrambenih kapaciteta“. Sredinom februara 2023. godine planiran je sastanak ministara odbrane država članica, na kojem se očekuje konačno usvajanje navedenog paketa.

Na sastanku su učestvovali pomoćnik ministra odbrane BiH za politiku i planove Dženan Redžo,  pomoćnik ministra sigurnosti BiH za međunarodnu saradnju Samir Rizvo, šef Misije BiH pri NATO Nj.E. Mitar Kujundžić, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik BiH pri EU brigadir Edin Fako, te predstavnici NATO Štaba Sarajevo.


Info – Vojni dio Misije BiH pri NATO