Vijesti

Ambasada Države Kuvajt uručila vrijednu donaciju orkestru OS BiH

24.2.2023

Orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nastupio je na svečanom prijemu u sarajevskom hotelu Hills, kojeg je u četvrtak, 23. februara 2023. godine, povodom Dana Države Kuvajt, organizirala Ambasada Države Kuvajt u BiH.

Svečanosti je prisustvovao zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić, a glavni domaćin je bio kuvajtski ambasador u BiH Nj.E. Zaher Alkhurainej. Orkestar OS BiH na prijemu je izveo himne BiH i Kuvjata, a nakon toga i prigodan muzički program.

U znak zahvalnosti i prijateljskih odnosa dviju zemalja, kuvajtska ambasada je ovom prilikom uručila vrijednu donaciju orkestru OS BiH u vidu seta bubnjeva Yamaha.

„Ovo će pomoći orkestru OS BiH da i u budućnosti odgovori na sve muzičke zadatke na visokom profesionalnom i umjetničkom nivou“, rekao je tim povodom zamjenik ministra Galić. „Hvala Državi Kuvajt, a koristim priliku zahvaliti se i svim predstavnicima prijateljskih zemalja, koje inače pomažu modernizaciju i razvoj Oružanih snaga BiH. Na tome vam svima hvala!“

Osnovni zadatak orkestra OS BiH je podrška vojnog i državnog protokola, kao i čuvanje vojničke tradicije, historijskog naslijeđa i kulturnog identiteta pripadnika OS BiH. Kao takav, orkestar OS BiH promovira Oružane snage BiH i provodi raznoliku protokolarnu i koncertnu aktivnost za MO i OS BiH, državne i civilne institucije i organizacije, udruženja proizašla iz rata, strane ambasade u BiH i partnerske međunarodne organizacije.


Ured za odnose s javnošću
Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA