Vijesti

Održana Godišnja analiza rada saobraćajne službe u MO i OS BiH

28.2.2023

Godišnja analiza rada saobraćajne službe u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine održana je 28. februara 2023. godine u Domu Oružanih snaga u Sarajevu.

Godišnjoj analizi prisustvovali su zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandar Goganović, pomoćnik ministra za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić, pomoćnik ministra za politiku i planove Dženan Redžo, predstavnici EUFOR-a u BiH, te predstavnici organizacionih jedinica MO BiH i komandi i jedinica OS BiH.

Cilj analize rada saobraćajne službe je utvrđivanje dostignutog stepena funkcionalnosti i sposobnosti saobraćajne službe u MO i OS BiH u protekloj godini, analiza postignutih rezultata i identifikacija problema u radu, usvajanje prijedloga mjera za unapređenje rada i definiranje zadataka u 2023. godini.

Analizom je predsjedavao načelnik Odjeljenja za saobraćaj i transport Sektora za nabavku i logistiku MO BiH brigadir Nedžad Sadiković, koji je u uvodnom obraćanju prisutne upoznao o značaju održavanja ove aktivnosti i programu rada saobraćajne službe u MO i OS BiH.

Zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović je ovom prilikom istakao da je u potpunosti svjestan značaja saobraćajne službe u MO i OS BiH. „Koristim ovu priliku da pohvalim pripadnike službe na njihovom zalaganju i doprinosu povećanja stepena implementacije po pitanju realiziranja Višegodišnjeg projekta Osiguranja i unapređenja operativnosti motornih vozila OS BiH", dodao je Goganović, te iskazao spremnost da u narednom periodu pruži podršku u rješavanju svih problema u radu ove službe.

Tokom analize od strane predstavnika MO i OS BiH izvršene su prezentacije po pitanju: realiziranja Višegodišnjeg projekta „Osiguranje i unapređenje operativnosti motornih vozila OS BiH, Projekta modernizacije transportnih sredstava, saobraćajne nezgode i prekršaji, ADR-prevoza opasnih materija, prodaje rashodovanih motornih vozila, bilateralne saradnje i izvještaja o radu CKK.


Pored navedenoga, izvršena je identifikacija prisutnih problema i date su smjernice za rješavanje i otklanjanje istih.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
 e-mail: info@mod.gov.ba

8 FOTO GALERIJA