Vijesti

U Domu OS BiH organizirana radionica LOGIS 2023

6.3.2023

U sklopu planskih aktivnosti Sektora za nabavku i logistiku Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu se od 6. do 9. marta 2023. godine realizira radionica Logističkog informacionog sistema u MO i OS BiH (LOGIS), s ciljem nastavka razvoja i implementacije sistema LOGIS.

Radionici prisustvuju predstavnici Sektora za nabavku i logistiku, predvođeni pomoćnikom ministra Borislavom Jezeraškićem, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Gojko Knežević, predstavnici Sektora za komandu, kontrolu i komunikacije, kompjutere i upravljanje informacijama i Sektora za finansije i budžet, te predstavnici Uprave za logistiku Zajedničkog štaba OS BiH.

Programu radionice, u svojstvu mentora na ovom projektu, prisustvuje i brigadir Alexander Bauer iz Ministarstva odbrane Republike Austrije, te predstavnici NATO Štaba Sarajevo, kao suorganizatori ovog događaja, a koji je planiran u NATO ePRIME sistemu.

Ova radionica je nastavak aktivnosti na realizaciji smjernica datih u Politici razvoja LOGIS-a u MO i OS BiH, kao i daljnjeg razvoja Koncepta projekta LOGIS-a iz 2021. godine.

Tokom naredna četiri dana učesnici radionice će imati priliku razgovarati o temama iz ove oblasti, kao što su funkcionalnost modula „Nabavke“ i „Kuf – knjiga ulaznih faktura“, te veza između modula „Plan potreba“ i modula „Nabavke“.

Na radionici će biti govora i o funkcionalnoj strukturi modula „Upravljanje materijalnim sredstvima i snabdijevanje“.

Kao rezultat razmatranja i rada na ovoj radionici očekuje se niz poboljšanja u ukupnom sistemu nabavke i logistike u MO i OS BiH, te brži i efikasniji način razmjene informacija između planera i implementatora procesa nabavke roba i usluga za potrebe odbrambenih institucija.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA