Vijesti

Ministar odbrane BiH Zukan Helez primio ambasadora SR Njemačke u BiH

14.3.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je u nastupnu posjetu 14. marta 2023. godine ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Nj.E. Thomasa Fitschena.

Sagovornici su razgovarali o međusobnoj saradnji dviju zemalja, a posebno su se osvrnuli na školovanje kadrova Oružani snaga BiH u Njemačkoj te pomoć u doniranju različite opreme za OS BiH. SR Njemačka ulaže značajna sredstva i u poboljšanje tehničkih uslova života i rada u kasarnama OS BiH, pri čemu je izražena nada da će se projekat nastaviti u svim krajevima naše zemlje, bez obzira na različite političke stavove na različitim nivoima vlasti.

Ministar Helez je izrazio zahvalnost na dugogodišnjoj i bezrezervnoj pomoći SR Njemačke na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama. Ambasador Fitschen je izrazio uvjeravanja da daljnja podrška SR Njemačke u tom pogledu neće izostati.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Franz Josef Nolte te šefovi kabineta ministra odbrane BiH i zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Salko Beba i Slaviša Stjepanović.  


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA