Vijesti

Ministar odbrane BiH Zukan Helez sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan u BiH

4.4.2023

Ministar odbrane BiH Zukan Helez, sa saradnicima, razgovarao je 4. aprila 2023. godine sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Akhtarom Jamil Raom.

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane između dvije zemlje, uz konstataciju da je dosadašnji nivo saradnje na izuzetno visokom nivou.

Ministar Helez je upoznao ambasadora Akhtara sa trenutnim aktivnostima MO i OS BiH i naglasio najznačajnije prioritete naše zemlje na vanjsko-političkom planu, a to su članstvo u NATO i EU savezu.

Sagovornici su se složili da postoje oblasti u okviru kojih je moguće i potrebno snažnije sarađivati uz obostrani interes i na zadovoljstvo dviju država.

Ambasador IR Pakistan je naglasio punu podršku trenutnim političkim procesima u našoj zemlji i pohvalno govorio o brzom formiranju vlasti na državnom nivou, što će, kako je kazao, ubrzati dinamiku ostvarenja strateških ciljeva Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su iskazali očekivanja za nastavkom bilateralne saradnje u sferi školovanja i obuke vojnog personala, kroz razmjenu posjeta na visokom nivou, kao i u oblastima od obostranog interesa za naše dvije prijateljske zemlje.

U pratnji ambasadora Akhtara sastanku je prisustvovao i gospodin Shakaib Refique, zamjenik ambasadora, dok je uz ministra odbrane sastanku prisustvovao šef Kabineta ministra, Salko Beba.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA