Vijesti

Ministar Helez dobio pismo zahvale od turskog kolege Akara

6.4.2023

Ministar odbrane Bosne i Hercegvine Zukan Helez primio je pismo zahvale ministra odbrane Republike Turske Hulusija Akara za pruženu podršku narodu Republike Turske povodom razornog zemljotresa.

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar uputio je riječi zahvalnosti ministru Helezu na upućenom pismu saučešća i pruženoj humanitarnoj pomoći, aktivnostima potrage i spašavanja u zemljotresom pogođenim područjima u Republici Turskoj.

Ministar Akar u svome pismu navodi: „Primio sam Vaše pismo saučešća koje ste poslali povodom stradanja naših građana od posljedica zemljotresa, koji je 6. februara 2023. godine pogodio Kahramanmaraş i okolne provincije. Zahvaljujem se što ste izrazili Vaše saučešće i time podijelili našu bol.

Želio bih izraziti našu zahvalnost na svakoj vrsti podrške i humanitarne pomoći koju je Bosna i Hercegovina pružila aktivnostima potrage, spašavanja i pomoći koje se provode u našim zemljotresom pogođenim područjima. U ovako teškim vremenima, dragocjena je podrška prijateljskih i bratskih zemalja poput Bosne i Hercegovine“, navodi se u pismu.

Na kraju, ministar Akar je u svoje lično ime i u ime pripadnika Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske poželio ministru Helezu i svim pripadnicima Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine puno zdravlja, uspjeha i sreće.


Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail:
info@mod.gov.ba