Vijesti

Još jedan u nizu stipendista ministra Heleza

7.4.2023

Ministar odbrane BiH Zukan Helez primio je 7. aprila 2023. godine u posjetu prvakinju Evrope u karateu, Nejru Sipović iz Sarajeva.

Tim povodom ministar Helez je odlučio da ličnim sredstvima stipendira ovu uspješnu reprezentativku Bosne i Hercegovine i studenticu I godine studija na Univerzitetu „Sarajevo School os Science and Technology“ – smjer političke nauke, međunarodni odnosi i diplomatija.

„Nadamo se da će se moje kolege, zvaničnici svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, odvažiti na ovakve i slične poteze i makar jednim dijelom olakšati mladim talentima njihov životni put i ostanak u našoj zemlji. Nejra Sipović odavno se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea i nadam se da će joj ova novčana pomoć olakšati put ka daljim uspjesima kako na akademskom, tako i na sportskom planu“, rekao je ministar Helez.

Nejra je dugogodišnja reprezentativka BiH, od pionirske do seniorske selekcije i majstor je karatea. Nakon titule prvakinje Evrope u mlađim seniorkama, Nejra je nastavila da briljira i u seniorskoj konkurenciji osvojivši srebrnu medalju, na Svjetskoj ligi Serije.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA