Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Galić sa njemačkim vojnim atašeom Nolteom

13.4.2023

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić u nastupnu posjetu je primio 13. aprila 2023. godine u Sarajevu vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnika Franza Josefa Noltea.

Sagovornici su razgovarali o vojnoj saradnji dviju zemalja, a posebno su se osvrnuli na školovanje kadrova Oružani snaga BiH u Njemačkoj te pomoć u doniranju različite opreme za OS BiH. Zamjenik ministra Galić je naglasio da je partnerstvo BiH i Njemačke jedno od ključnih za učvršćivanje mira i stabilnosti, ali i ostvarenje strateških vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine.

Galić se posebno zahvalio njemačkom vojnom atašeu na projektu poboljšanja tehničkih uslova života i rada u kasarnama OS BiH, ukupne vrijednosti od 1,1 miliona eura. Izrazio je očekivanja da će se projekat nastaviti u više područja širom  Bosne i Hercegovine.

Pukovnik Notle je istakao da njemačka strana daje punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u euroatlantskim integracijama te da daljnja pomoć neće izostati.

Ured za odnose s javnošću

Tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA